OK
 

Historia

Deltaco var från början ett handelsbolag som grundades i Ludvika 1991. Verksamheten påbörjades 1992 med affärsidén att direktimportera kablar från Taiwan och sälja vidare till företag på den svenska marknaden. Från början var det en begränsad verksamhet som snabbt tog fart och omfattade fler produkter.

1993 flyttade Deltaco till en källarlokal i Segeltorp i södra Stockholm där verksamheten fortsatte att växa och utökades med ännu fler produkter och varumärken.

1994 var det dags igen att byta lokaler, den här gången till Västberga för att få större lagerutrymme samt bättre distribution då sortimentet växte och blev allt bredare. Nära samarbeten med tillverkare av större varumärken och leverantörer utökades för att få ännu större bredd och styrka i kunderbjudandet. Deltaco-loggan, som numera sattes på alla kabelpåsar, gjorde företagsnamnet känt på stora delar av marknaden, både hos våra kunder (distributörer och återförsäljare) samt konsumenter.

1997 förvärvades Deltaco av IT-koncernen TurnIT AB (publ) där Deltaco-koncernen blev en stor del i hela organisationen och en stark stöttepelare för TurnIT Supplies.

1999 expanderade Deltaco ytterligare en gång utomlands och startade ett kontor och lager i Danmark. Syftet var att komma närmare den danska marknaden och ta ytterligare viktiga marknadsandelar i Skandinavien.

2000 flyttade Deltaco till större lokaler i Bredäng i södra Stockholm, det var verkligen på tiden då den dåvarande organisationen vuxit ur lokalerna i Västberga flera gånger om.

2005 köpte Nocom AB (publ) upp TurnIT där även Deltaco-koncernen ingick.

2007 lanserade Deltaco det egna varumärket DELTACOTM. Flera produkter blev designade, framtagna och utvecklade för DELTACO™-sortimentet under året.

2008 flyttade Deltaco ännu en gång till den nuvarande 8 000 kvm stora lokalen i Tullinge i södra Stockholm.

2011 Deltaco delades ut från Intoi och listades som självständigt bolag på First North. Etablering av Deltaco i Norge påbörjades.

2012 Deltaco förvärvade Alcadon AB som är en svensk distributör av produkter för data- och telekommunikation. Samma år lanserade Deltaco ett nytt varumärke, STREETZ™ inom ljud.

2013 Deltaco förvärvade Aurora Group Danmark A/S som är en ledande distributör av tillbehör inom hemelektronik på den nordiska marknaden. Aurora har egna säljbolag i Danmark, Norge, Finland och Sverige.

2014 Deltaco AB byter namn till DistIT AB. SweDeltaco AB förvärvade under samma år UAB AG Trade, en ledande litauisk distributör i främst Litauen och Lettland.

2016 SweDeltaco AB lanserade nya varumärket NORDIC HOME CULTURE™ inom hemelektronik.

2017 SweDeltaco AB förvärvade Winther Wireless AB, som är en ledande nischdistributör med fokus på trådlösa nätverkslösningar för både inom- och utomhusbehov. Samma år lanserade SweDeltaco AB ett nytt varumärke, DELTACO GAMING™ inom gamingprodukter.

2018 SweDeltaco ABs lagerhållning flyttades till ett modernt lager i Nykvarn.

2019 SweDeltaco AB flyttade till ett nytt och luftigt kontor i Älvsjö, Stockholm.