OK

Allt du behöver veta om industriella switchar

Industriella Ethernet-switchar är designade att användas i utsatta miljöer och möjliggör uppbyggnaden av pålitliga och säkra nätverk. Vare sig du behöver en omanagerad switch för en punkt till punkt-anslutning, en managerad switch för administrerbara nätverk eller en PoE-switch kommer vårt breda utbud av switchar samt vår mångåriga nätverksexpertis hjälpa dig att hitta rätt produkt för just dina behov.

 
 
 

Managerad Layer 2 eller Layer 3

För att kunna administrera switchen och skapa regler för hur nätverkstrafiken ska hanteras behövs en managerad switch. Vanliga exempel kan vara VLAN, QoS mfl. På grund av administrationsmöjligheten är professionella switchar oftast managerade.

Se produkter

Omanagerad

Vid installation av enklare nätverk utan behov av administration används ofta omanagerade switchar. Genom att enbart tillsätta ström är nätverket snabbt och enkelt i gång. Finns både med och utan PoE.

Se produkter

PoE (Power over Ethernet)

För att på ett säkert sätt kunna överföra elektricitet tillsammans med datakommunikation kan tekniken PoE användas. Det förutsätter att både switchen och enheten har stöd för PoE. Största fördelen är enkelheten vid installation av nya enheter eftersom inget strömuttag behövs – det räcker med att dra en Ethernetkabel till enheten (exempelvis en WiFi Accesspunkt). PoE finns i olika standarder med olika effekt för att kunna driva olika typer av enheter.

Se produkter

IP-klassning

För att kunna garantera att en switch fungerar i de förhållanden som den kommer att installeras i finns det olika klassningar. En produkts IP-klass eller kapslingsklass, anger hur väl produkten klarar yttre påverkan av vatten, damm och liknande. Detta hjälper dig att välja rätt produkt för just dina behov.