OK

Om Företaget

Om företaget​Kontakta oss​Produktsäkerhet
Historia ​Kontaktpersoner CE-märkning
​Om oss Adress och vägbeskrivning Försäljningsförbud
Utmärkelser Synpunkter
Försäljningsvillkor Cookies
WebbtjänsterVisselblåsarfunktion
Policy för hållbarhet

Historia

Deltaco var från början ett handelsbolag som grundades i Ludvika 1991. Verksamheten påbörjades 1992 med affärsidén att direktimportera kablar från Taiwan och sälja vidare till företag på den svenska marknaden. Från början var det en begränsad verksamhet som snabbt tog fart och omfattade fler produkter.

1993 flyttade Deltaco till en källarlokal i Segeltorp i södra Stockholm där verksamheten fortsatte att växa och utökades med ännu fler produkter och varumärken.

1994 var det dags igen att byta lokaler, den här gången till Västberga för att få större lagerutrymme samt bättre distribution då sortimentet växte och blev allt bredare. Nära samarbeten med tillverkare av större varumärken och leverantörer utökades för att få ännu större bredd och styrka i kunderbjudandet. Deltaco-loggan, som numera sattes på alla kabelpåsar, gjorde företagsnamnet känt på stora delar av marknaden, både hos våra kunder (distributörer och återförsäljare) samt konsumenter.

1997 förvärvades Deltaco av IT-koncernen TurnIT AB (publ) där Deltaco-koncernen blev en stor del i hela organisationen och en stark stöttepelare för TurnIT Supplies.

 

 

Se en presentationsfilm om Deltaco »1999 expanderade Deltaco ytterligare en gång utomlands och startade ett kontor och lager i Danmark. Syftet var att komma närmare den danska marknaden och ta ytterligare viktiga marknadsandelar i Skandinavien.

2000 flyttade Deltaco till större lokaler i Bredäng i södra Stockholm, det var verkligen på tiden då den dåvarande organisationen vuxit ur lokalerna i Västberga flera gånger om.

2005 köpte Nocom AB (publ) upp TurnIT där även Deltaco-koncernen ingick.

2007 lanserade Deltaco det egna varumärket DELTACOTM. Flera produkter blev designade, framtagna och utvecklade för DELTACOTM-sortimentet under året.

2008 flyttade Deltaco ännu en gång till den nuvarande 8 000 kvm stora lokalen i Tullinge i södra Stockholm.

2011 Deltaco delades ut från Intoi och listades som självständigt bolag på First North. Etablering av Deltaco i Norge påbörjades.